тарантулски дизайн
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн

::Дневници
::Партньори
Triada Soft Ltd.
STIdesigner
Poecilotheria regalis

Научно име: Poecilotheria regalis
Прякор: Индийска орнаментна тарантула
Произход: Индия
Размер: приблизително 15 – 18 см с краката

Подредба на терариума: Poecilotheria regalis е дървесен вид, поради което е редно да бъде отглеждана в терариум за дървесни видове. Осигурете поне 5 см субстрат, височината е от значение за този вид. Добавете повече дървесни кори или клонки и/или повече предмети, по които да се катерят и ако е възможно някъде на високо скривалище и винаги пълна с прясна вода паничка.
Влажност: приблизително 70% - 80%

Температура: между 24 и 28 градуса по Целзий
Темперамент: Изключително агресивен вид

Защита: Poecilotheria regalis спада към видовете от Стария Свят и като такъв не притежава уртикарни косъмчета, но проучванията показват, че родът Poecilotheria притежава по-токсична отрова, за която се счита, че е в състояние да убие куче или котка!!!
Ефект на отровата върху хора: Както бе споменато по-горе, този вид притежава по-токсична от средното ниво отрова и ухапването определено ще бъде болезнено и съпроводено от подуване, парещо усещане, голяма болка, случайни затруднения с дишането, гадене, схващания, спазми и всичко това може да продължи с дни. Препоръчваме ви да потърсите медицинска помощ, ако бъдете ухапан. Симптомите варират според чувствителността и съпротивителните сили на организма срещу такъв вид отрови.

Бележка: Poecilotheria regalis е един от редките видове, които могат да живеят в комунален терариум на едно с други от своя вид. Този вид социални умения правят Poecilotheria regalis интересен за отглеждане вид. Въпреки, че винаги съществува риск за канибализъм.

Описание на вида: Poecilotheria regalis позната още като Индийска орнаментна тарантула притежава впечатляващи черно-бели шарки върху абдомена си, краката си и ярко жълто под тях. Този вид може да достигне размер от удивителните 18 см с краката и обикновено е нервен и отбранително настроен. Държането на този вид определено не се препоръчва на начинаещи, както и на ентусиазирани експерти. Обикновено са добри за показване вид, но няма да се поколебаят да се оттеглят в убежището си от паяжина ако се провокирани или обезпокоени. За млада Poecilotheria regalis контейнер с размери 15х15х15 см би бил добре, а за възрастен екземпляр аквариум от 10 галона обърнат върху тясната си страна би бил уместен. Пръскайте с пулверизатор от време на време, ако желаете да повишите влажността. За да гледате тези Poecilotheria regalis в комунален терариум се препоръчва да ги отгледате заедно от съвсем малки и да са от едно поколение.

Подготвено от  Kirdec
Редактирано и одобрено от  Randy C.

Некадърен превод и правописни грешки - xfan.
Източник :
www.mtsociety.com

тарантула дизайн
тарантула дизайн
Начало Галерия Дневници Видове Статии Форум За контакти Партньори
Екипът на spiderlog.info не носи отговорност за съдържанието на публикуваните в дневниците и форумът към сайта материали. При констатирани нарушения моля използвайте предоставените контакти за връзка с нас.


Check Page Ranking