тарантулски дизайн
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн

::Дневници
::Партньори
Triada Soft Ltd.
STIdesigner
Brachypelma smithi

Прякор: Мексиканска червеноколенеста тарантула
Научно име: Brachypelma smithi
Произход: Мексико
Размер: По-голям от средния, над 15 см с краката
Brachypelma smithi, позната още като Мексиканска червеноколенеста тарантула, е изключително често срещана като домашен любимец. След 1970 г., много от тези паяци са били изнасяни и сега е нелегално да се залавят от дивото за износ. Обаче е легално да се развъждат в плен и да се продават като малки тарантули.

Brachypelma smithi е сравнително миролюбива тарантула и поради това рядко хапе. Въпреки това, ако е провокирана е възможно да ухапе. Понеже е относително неагресивна е подходяща за отглеждане от начинаещи, въпреки че високата и цена често се оказва пречка. Отровата и слабо токсична, но въпреки това някой хора могат да изпитат остри алергични реакции. Brachypelma smithi по-скоро би ритала уртикарни косъмчета, отколкото да тръгне да хапе. Като наземен вид тя прекарва по-голяма част от времето си на земята, като в природата често изкопават бърлогите си под камъни. Сменят кожата си няколко пъти в годината, като може да минат над три месеца от едната смяна до другата. Както и при другите тарантули женските Brachypelma smithi живеят значително по-дълго от мъжките. Мъжките живеят най-много до 10 години, докато женските от вида могат да достигнат над 25 години.

Brachypelma smithi е относително голяма тарантула с размер между 12 и 17 см с краката. Притежават тъмно-кафяво или черно тяло с оранжеви и червени колене, откъдето идва и името им.

Brachypelma smithi обитават бреговите и пустинни зони на централно Мексико.

Brachypelma smithi е пустинен вид и като такъв трябва да бъде гледан при много ниска влажност и температури от средни до високи ( между 18 и 32 градуса по Целзий ) . Винаги трябва да има плитка паничка пълна с прясна вода. Може да повишите влажността по време на смяна на кожата, но не прекалено много. Добре е да бъдат гледани в големи терариуми с десетина сантиметра субстрат. Хранителната им диета се състои от щурци и други подобни по размер насекоми. Ако Brachypelma smithi спре да се храни то най-вероятно това означава, че се подготвя за смяна на кожа. Този процес тя извършва обърната по гръб, което не означава, че е умряла.
Некадърен превод и правописни грешки - xfan.
Източник :
www.mtsociety.com

тарантула дизайн
тарантула дизайн
Начало Галерия Дневници Видове Статии Форум За контакти Партньори
Екипът на spiderlog.info не носи отговорност за съдържанието на публикуваните в дневниците и форумът към сайта материали. При констатирани нарушения моля използвайте предоставените контакти за връзка с нас.


Check Page Ranking