тарантулски дизайн
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн

::Дневници
::Партньори
Triada Soft Ltd.
STIdesigner
Aphonopelma seemanni

Прякор: Костариканска зебра
Научно име:  Aphonopelma seemanni
Произход: от Южните Съединени Щати до Коста Рика, Никарагуа и Гватемала
Местообитание: Тропически гори с висока надморска височина
Вид: наземна
Темперамент: кротка, но плашлива
Температура: 27° С до 30° С
Влажност: 75% до 85%
Продължителност на живота: мъжките живеят до около 2 години, докато женските живеят до около 20
Темп на растежа: Среден
Максимален размер: 10-12 см
Aphonopelma seemanni е една от често гледаните тарантули, бъдейки много кротка, евтина, атрактивна и много издръжлива тарантула, подходяща, както за начинаещи, така и за напреднали експерти. Въпреки, че са кротки не се препоръчва да бъдат държани поради своята плашливост и склонност да развиват завидни скорости при най-малкото безпокойство.

На Aphonopelma seemanni следва да и се осигури 10-15 сантиметра субстрат, тъй като те винаги си изкопават дълбоки бърлоги. Някой тераристи в желанието си да виждат своите Aphonopelma seemanni не им осигуряват достатъчно дълбок субстрат, което от своя страна не спира тарантулата да събира субстрата от целия терариум и да го мести постоянно.  Веднъж изкопала своята бърлога Aphonopelma seemanni не излиза много от нея освен, за да изхвърли хранителните остатъци, излишния субстрат или старата си кожа.
Понеже Aphonopelma seemanni произлизат от местности с висока влажност е желателно да им се поддържа висока влажност по всяко време. Това може да бъде постигнато, като се държи субстрата влажен и се осигури плитка чинийка с вода, от която да пие тарантулата.
Aphonopelma seemanni се среща в няколко разновидности: силно контрастно черно и бяло, тъмно-кафяво с жълто-кафяви линии, а също така и синя.
Случвало се е Haplopelma albostriata да бъде продавана като Aphonopelma seemanni, понеже двете си приличат изключително много, но също така е и много лесно да различите коя каква е. Aphonopelma seemanni е тарантула от Новия Свят и като такива притежава уртикарни косъмчета, докато Haplopelma albostriata е тарантула от Стария Свят и не притежава уртикарни косъмчета.
Подготвено от: Dennis Teh
Некадърен превод и правописни грешки - xfan.
Източник :
www.mtsociety.com

тарантула дизайн
тарантула дизайн
Начало Галерия Дневници Видове Статии Форум За контакти Партньори
Екипът на spiderlog.info не носи отговорност за съдържанието на публикуваните в дневниците и форумът към сайта материали. При констатирани нарушения моля използвайте предоставените контакти за връзка с нас.


Check Page Ranking