тарантулски дизайн
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн

::Дневници
::Партньори
Triada Soft Ltd.
STIdesigner
Nhandu chromatus

Прякор: Бразилска червено-бяла тарантула
Научно име: Nhandu chromatus
Размер: Приблизително 15 - 16 см с краката
Произход: Южна Бразилия и Парагвай
Темперамент: Относително агресивна, по-скоро нервна
Средна продължителност на живота: 13 и повече години

Nhandu chromatus, позната още като Бразилска червено-бяла тарантула, е един от не толкова често срещаните в търговията с домашни любимци видове. В последните години обаче придобива все повече популярност и може да бъде намерен във все повече колекции. Nhandu chromatus е вид от неголемия род Nhandu. Тази нервна тарантула спада към наземните видове и се води за една от най-добрите тарантули „за показ”, поради простата причина, че по принцип не обичат да се крият.
В плен е възможно Nhandu chromatus да си изкопае бърлога и да се крие в нея, когато се почувства заплашен. Този вид притежава уртикарни косъмчета , за които се твърди, че причиняват по-силни дразнения в сравнение с уртикарните косъмчета на другите видове. Мога да ви посъветвам да стоите по-далеч от тази тарантула, ако уртикарните косъмчета ви причиняват по-сериозни неудобства, понеже Nhandu chromatus проявява изключителна щедрост, когато става дума за ритане на уртикарни косъмчета., когато се почувства застрашен или усети потенциален хищник. Мъжките от този вид, както повечето мъжки тарантули съзряват полово между втората и третата си година. Няма особена разлика в оцветяването на мъжките и женските, но мъжките обикновено стават по-малки на размер от женските.
Nhandu chromatus притежава удивителни характерни цветове. Поразителните шарки и линии, които покриват краката някак си наподобяват кости и ставни връзки, които бихме видели, ако погледнем рентгенова снимка на телата си. Дълги червени до оранжеви на цвят косъмчета покриват тъмно оцветения абдомен, придавайки им уникален вид. Както можете да видите на снимките Nhandu chromatus е една поразителна тарантула, която всеки трябва да има.

Nhandu chromatus произлиза от дъждовните гори и саваните на Южна Бразилия и Парагвай, което ни подсказва, че живеят в по-влажна среда. Въпреки това няма по-специални изисквания за отглеждането на този вид, само основните покриващи базисните условия за отглеждане на тарантула. Nhandu chromatus следва да се отглежда на температури между 25 и 30 градуса по Целзий и влажността следва да бъде някъде около 70 до 80%. Задължително е присъствието на пълна чинийка за вода. Поради факта, че Nhandu chromatus е наземен вид подовата площ на контейнера е от по-голямо значение от височината така, че се постарайте да му осигурите достатъчно подово пространство. Лично бих препоръчал 5-10 галонов терариум за възрастна тарантула на размер около 15-16 сантиметра с краката. Хранете ги с обичайната за тарантулите храна: щурци, скакалци, ларви на насекоми, както и от време на време с новородени плъхчета за разнообразие. Малки щурчета и брашнени червеи с премазани глави биха били подходящи за малки тарантули.

Некадърен превод и правописни грешки - xfan.
Източник :
www.mtsociety.com


тарантула дизайн
тарантула дизайн
Начало Галерия Дневници Видове Статии Форум За контакти Партньори
Екипът на spiderlog.info не носи отговорност за съдържанието на публикуваните в дневниците и форумът към сайта материали. При констатирани нарушения моля използвайте предоставените контакти за връзка с нас.


Check Page Ranking