тарантулски дизайн
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн

::Дневници
::Партньори
Triada Soft Ltd.
STIdesigner
Grammostola rosea

Прякор: Чилийска роза
Научно име: Grammostola rosea
Размер: По-голяма от средния размер, приблизително 15 см с краката
Произход: Чили
Темперамент: Не e агресивна

Grammostola rosea е позната под много имена, включващи Чилийска роза, Чилийска обикновена тарантула, Чилийска огнена тарантула и т.н. Те са едни от най-често срещаните видове тарантули гледани като домашни любимци и са страхотни тарантули, с който да направите първите си стъпки в хобито понеже са спокойни, издръжливи и относително евтини.
Поради факта, че Grammostola rosea е един от най-издръжливите видове е лесно да бъде отгледана в плен. Някой Grammostola rosea си правят бърлоги, други си оплитат скривалище или използват скривалището си за наблюдателен пост. Обикновено сменят кожа веднъж годишно, въпреки че някой по-възрастни женски могат и да пропуснат да сменят. Обикновено спират да ядат малко преди да сменят и не се препоръчва да оставяте храна в контейнерите им през това време, за да предотвратите евентуални наранявания на тарантулата. В родината си Чили, дивите Grammostola rosea не си изкопават бърлоги. Те са нощни хищници, който си изплитат скривалище на съмване. С често държане постепенно ще привикнат и ще бъдат по толерантни към подобни действия. Някои Grammostola rosea могат да станах по-плахи, ако бъдат държани прекалено често или ако се отнасяте прекалено грубо към тях по време на държане. Често плахостта може да се превърне в агресия. Ако това се случи с вашата Grammostola rosea може би е добра идея да разредите опитите си да я държите. Смята се, че Grammostola rosea живеят средно 12 години и че мъжките достигат половата си зрялост между втората и третата си година.
Напълно пораснала Grammostola rosea достига размер между 12 и 14 см. Различават се две цветови форми в зависимост от това от коя част на Чили е тарантулата. Някой са кафеникави, докато други за червеникави или розови на цвят. Някой хора вярват, че става дума за отделни видове, но това все още е въпрос на спорове.
Grammostola rosea е много издръжлива и няма специални изисквания към температурата. Чувстват се напълно нормално на стайна температура – 23-27 градуса. В контейнерите им трябва да се поддържа влага около 50%. Влажността може да бъде увеличена с плитка паничка за вода, предполагайки, че вашата тарантула е поне 8 сантиметра с краката. Малките Grammostola rosea могат да бъдат държани в пластмасови контейнери с малки отвори за въздух. Възрастните следва да бъдат държани в 10 галонови контейнери с поне 8 сантиметра субстрат. Въпреки че не е изисквано, укритие от корк или кора на дърво може да бъде използвано от вашата Grammostola rosea.
Некадърен превод и правописни грешки - xfan.
Източник :
www.mtsociety.com

 


тарантула дизайн
тарантула дизайн
Начало Галерия Дневници Видове Статии Форум За контакти Партньори
Екипът на spiderlog.info не носи отговорност за съдържанието на публикуваните в дневниците и форумът към сайта материали. При констатирани нарушения моля използвайте предоставените контакти за връзка с нас.


Check Page Ranking