тарантулски дизайн
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн

::Дневници
::Партньори
Triada Soft Ltd.
STIdesigner
Ceratogyrus darlingi

Прякор: Африканска рогата тарантула
Научно име: Ceratogyrus darlingi
Произход: Африка
Размер: По-голям от средния размер, приблизително 13+ сантиметра
Темперамент: Агресивен/Дефанзивен
Ceratogyrus darlingi познат още като Африканска рогата тарантула е известен още и като Африканска бабунова тарантула. Това е голям агресивен вид родом от Мозамбик и Зимбабве.

Живеейки в бърлогата си през деня и ловувайки насекоми и малки безгръбначни през нощта, Ceratogyrus darlingi е много агресивен/дефанзивен вид, който не се препоръчва на неопитни тераристи. Държането на този вид не се препоръчва поради факта, че отровата им е малко по-токсична от тази на останалите видове тарантули. Pocock пръв описва Ceratogyrus darlingi през 1896 г. Тези тарантули живеят в по-сухите територии на Южна Африка и си правят дълбоки бърлоги, за да се скрият от слънцето. Предпочитат нивото на влажността около 75%. Когато се отглеждат в плен е особено важно да не се застоява въздуха в контейнерите им, с други думи проветрението трябва да бъде много добро.
Ceratogyrus darlingi има рогче на главогръда си. Този рог се намира върху тяхната fovea, малка вдлъбнатина в центъра на главогръда. На цвят Ceratogyrus darlingi е светло-сив с по-тъмни белези. Със своите от 5 до 7 години живот тази тарантула притежава един от най-кратките цикли на живот сред известните ни досега тарантули.
Както други африкански тарантули, Ceratogyrus darlingi е най-щастлива в нива на влажността около 75%. Този вид тарантули следва да бъде държан в големи ( 30х30х30 см ) терариуми. Нивото на субстрата не трябва да е по-малко от 10 см, за да могат да си изкопаят бърлога. Наличието на плитка купичка с вода е задължително. В плен Ceratogyrus darlingi може да се храни с предварително убити мишлета или плъхчета и безгръбначни, както и с обичайната за всички тарантули диета от щурци, скакалци, ларви и насекоми.

Некадърен превод и правописни грешки - xfan.
Източник :
www.mtsociety.com


тарантула дизайн
тарантула дизайн
Начало Галерия Дневници Видове Статии Форум За контакти Партньори
Екипът на spiderlog.info не носи отговорност за съдържанието на публикуваните в дневниците и форумът към сайта материали. При констатирани нарушения моля използвайте предоставените контакти за връзка с нас.


Check Page Ranking