тарантулски дизайн
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн

::Дневници
::Партньори
Triada Soft Ltd.
STIdesigner
Haplopelma lividum

Прякор: Кобалтова синя тарантула
Научно име: Haplopelma lividum
Зона:Myanmar, Тайланд
Тип: наземна
Темперамент: бърза и дефензивна
Температура: 27° до 30° С
Влажност: 75% до 85%
Продължителност на живота: Мъжките живеят до около 5 години, докато женските могат да живеят до около 15 години.
Темп на растеж: Среден
Максимален размер: 13 сантиметра
 
Кобалтово синята тарантула (Haplopelma lividum) е тарантула от стария свят със зашеметяващо сапфирено синьо оцветяване по целите крака и по някои части от абдомена. Като повечето тарантули от стария свят не притежава уртикарни косъмчета така, че когато е заплашена тя се обръща към единствената си защита, която притежава – хапе. Въпреки че тяхното ухапване не е смъртоносно, все пак доста боли е се препоръчва медицинска консултация.
Поради дефанзивния си темперамент и ужасяващата си репутация, Haplopelma lividum трябва да се отглежда от хора с опит или поне някакво познание за тарантулите. Държането в ръце на този вид е силно нежелателно. Никой, независимо колко е опитен, не трябва да се опитва да държи този вид. Добре известно е сред хората в хобито, че държането на този вид си е чисто търсене на белята, ухапванията са гарантирани. На всичкото отгоре Haplopelma lividum е  известна със склонността си да хапе многократно.
 
В плен кобалтово сините тарантули трябва да бъдат държани в контейнери с поне 10-15 сантиметра субстрат, за да имат възможността да си изкопаят бърлога и да построят входното възвишение на бърлогата. Ако им осигурите по-малко ще принудите тарантулата си да събере и оплете целия наличен в терариума субстрат. Haplopelma lividum прекарва по-голяма част от времето си в бърлогата си. Конструкцията на бърлогите им е невероятна, например това възвишение на входа, което строят, което най-вероятно им помага в природата да попречат на бърлогата им да се наводни.
 
Някой тераристи вярват, че съществуват няколко цветови форми на Haplopelma lividum: Тъмна цветова форма (DCF), чието синьо оцветяване може да бъде видяно само при силно осветление, и Нормална цветова форма (NCF)с видимо синьо оцветяване при нормална осветеност и по – силно изразено при излагане на силна светлина. Само женските запазват този си цвят, възрастните мъжки покафеняват с достигане на половата си зрялост.
 
Dennis Teh
 
Некадърен превод и правописни грешки - xfan.
Източник :
www.mtsociety.com

тарантула дизайн
тарантула дизайн
Начало Галерия Дневници Видове Статии Форум За контакти Партньори
Екипът на spiderlog.info не носи отговорност за съдържанието на публикуваните в дневниците и форумът към сайта материали. При констатирани нарушения моля използвайте предоставените контакти за връзка с нас.


Check Page Ranking