тарантулски дизайн
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн

::Дневници
::Партньори
Triada Soft Ltd.
STIdesigner
Grammostola aureostriata
Grammostola aureostriata
От Layla McInnes
 
Grammostola aureostriata е голяма наземна тарантула, произлизаща от Аржентина и Парагвай. Съществуват две отделни форми, които не трябва да бъдат кръстосвани помежду си.
Пашкулът на ауреостриатата съдържа около 600-800 паячета. Нимфи във втори етап на развитие могат да бъдат намерени в пашкула след около 30 дена. Малките паячета са с около 1см големина, включително краката. Дребосъците се хранят с готовност и ако се „прехранват” могат да достигнат 2 инча големина за около година, но това се счита за крайност. Ако храните малките си тарантулки веднъж дваж на седмица за около година ще достигнат размер от 1 инч.
Малките Grammostola aureostriata трябва да се държат в подходящи по размер контейнери напълнени до половината със субстрат. Големината на кутийката им трябва да е достатъчна, за да могат да се разтягат в нея, но не и прекалено голяма, за да не се губят в нея. Кутийка от лента за фотоапарат е идеалното първо жилище.
Подходяща първа храна е малки щурчета, така наречените пинхедс или други подобни по размер насекоми. Паралелно с растежа на паячето трябва да нараства и размера на плячката им. Избягвайте да храните тарантулата си с храна надвишаваща собственият им размер. Внимавайте, когато храните тарантулата си с щурци, защото някои видове щурци са в състояние да изядат паячето ви. Ако храната не е изядена до 24 часа или подозирате, че тарантулата ви се готви да сменя кожа по-добре извадете пуснатата храна. За да поддържате влагата в кутийката е нужно да пръскате с вода един два пъти на седмица. Субстратът следва да бъде леко влажен, но не и прогизнал и не го оставяйте да изсъхне съвсем понеже това може да убие тарантулата ви или най-малко да причини проблеми при евентуална смяна на кожа. Тарантулата ви ще „надрасте” кутийката си след няколко смени, ако видите, че крачетата на паячето ви почти докосват стените на кутийката се налага да го преместите в по-голяма. Придържайте се към това правило през целия му живот. Ако не бъде преместено на време е възможно да възникнат деформации на крайниците в следствие на недостатъчно място, за да се разпъне тарантулата след смяна на кожата си. Това е процес, който при по възрастните тарантули може да отнеме няколко дена.
Grammostola aureostriata е бавно растящ вид, но напълно заслужават цялото чакане. Могат да достигнат размери до около 8 инча и се водят „нежни гиганти”. Ако се хранят оптимално и се гледат на 75-80 градуса по Фаренхайт (23-27 градуса по Целзий) можете да очаквате да съзреят за около 3-4 години. Хранете възрастните с големи щурци или скакалци два пъти седмично. Може и повече, ако искате – вие или вашата тарантула.
Grammostola aureostriata имат зашеметяващи златни линии по коленете си, от където произлиза и техния прякор „Златоколенеста тарантула”. Като възрастни трябва да се отглеждат в подходящи по размер контейнери – 60 сантиметров аквариум би бил идеален за напълно пораснал индивид. Кокосов субстрат, паничка с вода и укритие е всичко, което този вид изисква. Любовта им към копаенето обаче изисква да им осигурите достатъчно количество субстрат, за да ги накарате да се чувстват щастливи.
 Температурния диапазон в природните им обитания е доста екстремен. За първата им зима препоръчвам да се държат на 23-26 градуса по Целзий. Следващата зима може да намалите температурата до около 18 градуса. Възможно е да забележите обаче спад на апетита им поради по-ниските температури.
 
За да развъдите този вид, ще ви се наложи да им осигурите дъждовен сезон, за да накарате женската да направи пашкул. Ауреостриатите обикновено правят пашкул между Март и Април. Полово зрелите мъжки екземпляри са дълголетници и приемат храна редовно. Чифтосването на този вид обикновено протича без агресивност, но въпреки това е добре да се внимава по време на акта. 
  
Grammostola aureostriata по мое мнение е един от най-добрите видове за начинаещи. Бъдейки спокойни по природа те са перфектната първа тарантула!

тарантула дизайн
тарантула дизайн
Начало Галерия Дневници Видове Статии Форум За контакти Партньори
Екипът на spiderlog.info не носи отговорност за съдържанието на публикуваните в дневниците и форумът към сайта материали. При констатирани нарушения моля използвайте предоставените контакти за връзка с нас.


Check Page Ranking