тарантулски дизайн
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн

::Дневници
::Партньори
Triada Soft Ltd.
STIdesigner
Pterinochilus murinus

Прякор: Узамбра
Научно име: Pterinochilus Murinus
Произход: Африка
Максимален размер: приблизително 14 сантиметра
Темперамент: Агресивен и бърз

Информация за вида

Муринуса е красива тарантула с изключително ярък оранжев цвят. Водят се за полу-дървесен вид, което означава, че се чувстват добре както на земята така и над нея. Често са наричани „Оранжеви паяци демони” и „Оранжевите хапещи неща” заради тяхната скорост и агресивна природа. Обичат да строят укрития от паяжина над земята, като също така проявяват склонност и да си правят бърлоги в субстрата.
Обитават Узамбра в Африка – суха местност в близост до Кения.

Поради агресивността си тази тарантула не се препоръчва за начинаещи тераристи!!!

Хранене

В плен муринуса може да бъде хранен с щурчета, хлебарки, брашнени червеи, както и с ларвите на различни насекоми. Препоръчително е храненето да се извършва през подвижна врата в горната част на терариума, за да се избегнат ухапвания и бягства.
Със своите 14-15 сантиметра, Узамбра-та спада към средните по големина тарантули, което е единственото „средно” нещо при тях. С наситената си огнена, силно оранжева или червена окраска, с орнаментите по абдомена и главогръда си, комбинирани с невероятната си бързина муринусите често са оприличавани на огнени топки.

Специфична информация относно отглеждането на муринуса

Муринуса е препоръчително да бъде държан в относително големи терариуми – около 19-20 литра. Понеже е полу-дървесен вид, терариумът на Муринуса следва да има както укритие на земята, така и някое на по – голяма височина. Може да се поставят няколко клончета, за които муринуса да захване паяжината си, поради факта, че този вид плете много красиви подобни на фуния паяжини. Торфен мъх, вермикулит, микс за саксийни растения са подходящи да бъдат използвани като субстрат. Влажността в терариума трябва да се поддържа в границите около 40-50%. Дръжте субстрата сух и се погрижете винаги да има паничка пълна с вода. Поради мястото, в което живеят, муринусите толерират температури до около 38 градуса по целзий.

Допълнителни бележки

Муринуса притежава отрова, която може да бъде по – токсична от тази на останалите видове тарантули. Поради способността му да развива невероятни скорости и лесната му раздразнимост е необходимо да те изключително предпазливи, когато се занимавате е тази тарантула. Държането му не се препоръчва дори на опитни тераристи.

Pterinochilus murinus е категоризирана като тарантула от стария свят, поради което не притежава уртикарни косъмчета. Неговата агресивност и скорост обаче са повече от достатъчни, за да му осигурят нужната защита.

Средната продължителност при женските е около 15 години, докато при мъжките достига едва 2,5 до 3 години.

Некадърен превод и правописни грешки - xfan.
Източник :
www.mtsociety.com


тарантула дизайн
тарантула дизайн
Начало Галерия Дневници Видове Статии Форум За контакти Партньори
Екипът на spiderlog.info не носи отговорност за съдържанието на публикуваните в дневниците и форумът към сайта материали. При констатирани нарушения моля използвайте предоставените контакти за връзка с нас.


Check Page Ranking