тарантулски дизайн
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн

::Дневници
::Партньори
Triada Soft Ltd.
STIdesigner
Avicularia versicolor

Прякор: Антилска Розовопръста тарантула
Научно име: Avicularia versicolor
Зона: Martinique, Guadeloupe
Местообитание: Тропическите Дъждовни Гори
Клас: Дървесна
Темперамент: Спокойна, но плашлива
Температура: от 27 до 30 градуса по Целзий
Влажност: 70-80%
Продължителност на живота: Мъжките живеят до пет години, докато женските могат да достигнат и до 10.
Темп на растеж: Среден
Максимален размер: 10 до 13 сантиметра

Описание на вида

Версиколора е тарантула със спиращо дъха оцветяване, безспорно една от най – красивите тарантули. Нито една снимка не е в състояние да отрази истинската му красота. При излюпването си малките паячета демонстрират брилянтно синьозелена окраска с метален отблясък, която запазват до момента на встъпването им в юношество.

Този вид си изгражда паяжина във формата на тръба, в която прекарват по-голяма част от живота си. Често този тип паяжина притежава повече от един вход, съответно изход, които се използват за безопасно бягство, ако на някой от другите входове дебне опасност. В природата те конструират тръбообразните си паяжини по дърветата между клонките, докато в плен биха ги построили на всяка предоставена им повърхност, дори в някой ъгъл на терариума им. През деня версиколора се крие в паяжината си, както наземните видове се крият в бърлогите си, докато през нощта застават на някой от изходите в очакване на следващата си плячка.

Малките версиколорчета са известни с крехкостта си и със склонността си да умират без видима причина. Някой тераристи не споделят напълно това мнение, според тях вентилацията на терариума играе ключова роля в осигуряването на оцеляването на малките тарантули. Поради това може би е добра идея добавянето на няколко допълнителни отвора за вентилация. От друга страна прекалената вентилация би довела до понижаване, в някои случай драстично, на влажността, поради което се налага редовно овлажняване на терариума. Други тераристи са на мнение, че ненедостатъчната вентилация не е причина за внезапната смърт на версиколорите, без да могат да предложат друго солидно обяснение. Като цяло причините за ненадейната смърт при малките версиколорчета си остава загадка.

Въпреки допълнителните грижи и внимание, което трябва да им се отдели, версиколорите се считат все пак за подходящи както за експерти тераристи, така и за прохождащи в хобито. Отглеждането на този невероятен паяк от малко паяче до възрастна тарантула кара терариста да се чувства награден с нещо много специално.

Хранене

Както и при другите тарантули менюто на това осмокрако бижу е добре да се състои предимно от насекоми и техните ларви. Подходяща храна са щурци, скакалци, брашнени червеи.

Наличието на паничка или друго, подходящо за формата и размера на терариумчето, съдче пълно с прясна вода е задължително, както за нуждите на тарантулата, така и за поддържане на необходимата влажност.

Некадърен превод и правописни грешки - xfan.
Източник :
www.mtsociety.com


тарантула дизайн
тарантула дизайн
Начало Галерия Дневници Видове Статии Форум За контакти Партньори
Екипът на spiderlog.info не носи отговорност за съдържанието на публикуваните в дневниците и форумът към сайта материали. При констатирани нарушения моля използвайте предоставените контакти за връзка с нас.


Check Page Ranking