тарантулски дизайн
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн

::Дневници
::Партньори
Triada Soft Ltd.
STIdesigner
Avicularia avicularia
Avicularia avicularia

Прякор: Розовопръста тарантула
Научно име: Avicularia avicularia
Произход: Южна Америка
Размер: Среден в сравнение с другите тарантули , достига около 12-13 см с краката
Средна продължителност на живота: 8-10 години за женските, 2 години за мъжките
Темперамент: Сравнително неагресивна

Описание на вида

Розовопръстата тарантула е атрактивен паяк. Цветовете и пухкавостта му се причината да се гледа от толкова много хобисти.
Този вид тарантули немогат да се видят често през деня. Най-често бихте ги видели нощем, когато ловуват. Авикуларията спада към дървесните тарантули, също така към тарантулите с афинитет да плетат много паяжини. Цилиндричните й мрежи могат да се видят най често по нагънатите листа из дъждовните гори, където тя живее.

Хранене

В природата розовопръстата тарантула най – често ловува насекоми, влечуги и дървесни жаби. Също така биха хванали с удоволствие малки гнездящи по дърветата птички.
В плен диета от насекоми е напълно приемлива. Много хора намират начина на хранене на тарантулите за удивителен. Веднъж хванали плячката си те инжектират в нея отрова, която парализира и убива жертвата, втечнява вътрешностите и по този начин позволява на тарантулата да се нахрани като ги изсмуче. Това което остава след храненето е малко топче.

Терариум


Когато са гледани в плен розовопръстите тарантули изискват терариуми, декорирани с клонки и листа, наподобяващи техните естествени местообитания.
За субстрат може да се използва вермикулит или мъх. Важно е да се поддържат високи нива на влажност, поне 80%. Ниската влажност е един от основните фактори предизвикващи смърт при тези паяци, когато са гледани в плен. Температурата следва да бъде поддържана в границите около 24-30 градуса по Целзий. Както при повечето тарантули от Новия Свят, Авикуларията притежава способността да хвърля уртикарни косъмчета, когато е разтревожена или се почувства заплашена. Счита се, че след като сте държали подобна тарантула, за да намалите дразненето от тези косъмчета е добре да изплакнете обилно ръцете си с вода. Измийте ръцете си дори ако не чувствате дразнене.
Както при повечето тарантули женските от този вид имат значително по дълъг жизнен цикъл, средно около 8 до 10 години. Мъжките обикновено живеят около 2 до 3 години.
Женските розовопръсти тарантули достигат размер около 12-13 сантиметра, докато мъжките достигат едва до 7-8 сантиметра. Както при повечето тарантули и тук е трудно да бъдат различени мъжките от женските екземпляри докато достигнат полова зрялост. При полово зрелите индивиди женските биха имали по големи абдомени, докато при мъжките биха настъпили някой промени в педипалпите и първата двойка крака. Педипалпите на мъжките са леко подути в края си, а първия чифт крака се сдобива с кукички на първата или втората става. Те служат, за да се обезопаси главогръда или зъбите на женската по време на чифтосването, за да не успее тя да убие мъжкия.
Най-лесния признат за разпознаване на този вид са розовите краища на краката, черния главогръд и абдомен, както и обилното им окосмяване.
Това е бил първият вид тарантули, отрит и описан от хората. Както и главния виновник за прякора „птицеяди” лепнат на едва ли не всички тарантули. Причината за това е, че когато е била открита този вид тарантула тъкмо е похапвала уловено или паднало от гнездото птиче. От там и паяци птицеяди.
Този вид тарантула има широк диапазон на разпространение и може да бъде открит в Тобаго, Гвинея, Бразилия, Венецуела и Тринидад.


Некадърен превод и правописни грешки - xfan.
Източник :
www.mtsociety.com


тарантула дизайн
тарантула дизайн
Начало Галерия Дневници Видове Статии Форум За контакти Партньори
Екипът на spiderlog.info не носи отговорност за съдържанието на публикуваните в дневниците и форумът към сайта материали. При констатирани нарушения моля използвайте предоставените контакти за връзка с нас.


Check Page Ranking