тарантулски дизайн
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн

::Дневници
::Партньори
Triada Soft Ltd.
STIdesigner
Theraphosa blondi
Theraphosa blondi
Гигантският птицеяд (Theraphosa blondi) е една от най – големите тарантули в света. Тези дълги около 30 сантиметра и тежащи над 120 грама тарантули произлизат от Дъждовните Гори на Южна Америка. В природата блондитата са отдадени копачи, заравят се дълбоко в земята, предпочитащи блатисти, мочурливи зони. Живеят в бърлоги под земята изкопани от тях самите или стари изоставени тунели на гризачи или други подобни създания.
Женските от вида съзряват полово за около 2.5 – 3 години и имат средна продължителност на живота около 6 – 14 години. Мъжките умират скоро след като достигнат полова зрялост, тяхната продължителност на живота не надхвърля 3-6 години.
Окраската им варира от тъмно до светло кафява със слаби белези по краката. Целия им абдомен и краката им са покрити с косъмчета.
Женските снасят някъде между 100 и 400 яйца, който се излюпват след около два месеца.
Блондитата са относително безвредни за хората, каквито са и повечето видове тарантули. Също като останалите тарантули блондито има достатъчно дълги зъби ( 1-2,5 сантиметра ) за да пробият човешката кожа. Също така притежават отрова и хапят без особени притеснения, когато се почувстват застрашени, но отровата им е относително безвредна за хората и само причинява подуване и умерена болка за няколко часа (като ужилване от оса). Ухапванията на хора от тарантули са най – често защитна реакция на тарантулите и не винаги са съпроводени с отделяне на отрова – познато като „ сухо ухапване ”. Блондитата нямат особено добре развито зрение и главно се водят по вибрациите в земята, които те усещат в подземните си бърлоги.
Блондитата усърдно пазят територията си и са силно изразено „защитно” поведение, могат да съскат когато са обезпокоени. Съскането е причинено от търкането на косъмчетата на краката му едно в друго. Блондитата се защитават като или хапят или хвърлят косъмчета по посока на агресора. Тези косъмчета могат да причинят значително дразнене попаднали върху кожата или влезли в белите дробове.
Въпреки името си Гигантския птицеяд обикновено не яде птици. Вместо това се храни с главно с безгръбначни като щурци, пеперуди и ларви на насекоми, както и с малки гръбначни животни като жаби, мишки и гущери. Блондито е един от малкото паяци, които са в състояние да уловят и изядат голяма мишка.

тарантула дизайн
тарантула дизайн
Начало Галерия Дневници Видове Статии Форум За контакти Партньори
Екипът на spiderlog.info не носи отговорност за съдържанието на публикуваните в дневниците и форумът към сайта материали. При констатирани нарушения моля използвайте предоставените контакти за връзка с нас.


Check Page Ranking