тарантулски дизайн
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн

::Дневници
::Партньори
Triada Soft Ltd.
STIdesigner
Acanthoscurria geniculata

Прякор: Гигантска белоколенеста тарантула
Научно име: Acanthoscurria geniculata
Произход: Сантарем, Бразилия
Размер: По - голяма от средния размер, от 7 до 8 инча ( 18 – 20 сантиметра )
Темперамент: средно агресивна и нервна


Описание на вида
Acanthoscurria geniculata е тарантула често срещана в хобито. Най – вероятно заради красивата си окраска и възможността да бъде видяна и на дневна светлина. За пръв път е станала обект на търговия през 1998 година и бързо се е превърнала в обект на желание от хобистите по цял свят.
Геникулатата има черен главогръд, черен абдомен с червени косъмчета, черни крака и бели колена. Като размер става голяма, около 7 – 8 инча, което е около 18 – 20 сантиметра, което е повече от средния размер на тарантулите в хобито. Счита се за добър избор за първа тарантула, понеже, ако е провокирана обикновено предупреждава преди да се спусне да хапе или да хвърля косъмчета.
Това е наземен вид, което означава, че прекарва повечето си време на земята. Добре е обаче, да й се осигури укритие от корк или парче дърво, а ако и се предостави достатъчно количество субстрат може да си изкопае и бърлога. В терариума е добре да бъде осигурен поне около 8 сантиметра субстрат както и плитка паничка с вода. Площта на вентилационните отвори е добре да бъде поне 15% от площта на дъното.
Геникулатите растат бързо и с всяка смяна нарастването им е очевидно, като колкото по - големи стават толкова по – рядко сменят кожа. Женските екземпляри живеят дълги години ( не е известно колко точно ). Още едно положително качество на вида е добрият им апетит. Идеален вид за хора със здравословен научен интерес към тарантули с голям апетит ?
Произходът на този паяк е от Дъждовните Гори, но ако му осигурите пълна по всяко време, плитка паничка с вода, няма да ви се налага да пръскате с пулверизатор, намалявайки по този начин влажността в терариума – САМО при наличието на ПЪЛНА паничка с вода по всяко време!!! Държейки субстрата сух се лишавате от проблемите с плесените, акарите и цялата гама паразити. Температурата при този вид е добре да бъде в границите от 24 до 28 градуса по Целзий. Влажността може да се повишава по време на смяна на кожа, но не е абсолютно задължително.


Хранене

Менюто на геникулатата не се различава от това на другите тарантули гледани в плен. Като храна могат да бъдат използвани скакалци, щурци, хлебарки, ларви на насекоми. На по големите могат да се дават малки гущерчета или новородени мишлета или плъхчета веднъж на месец - два, но само са разнообразие, никога като основна храна. Като цяло се старайте да се придържате към "насекомова диета".

По-младите тарантули могат да се хранят веднъж на два  - три дена, докато по- възрастните екземпляри веднъж на седмица. & nbsp;Винаги се съобразявайте с тарантулата си, когато и предлагате нещо за храна. Най - добре е това да бъде нещо, което тя би убила бързо и шанса храната да се превърне в ловуващ хищник да е минимален. Не й давайте за храна нищо по - голямо от самата нея.

Ако тарантулката ви отказва храна, опитва се да я прогони, без да я убива или просто я умъртвява и я оставя на страна, спрете с опитите си да я храните. Възможно е да се подготвя за смяна на кожа и наличието на щъкаща из терариума жива храна само би влошило нещата.

ВИНАГИ и наистина имам предвид ВИНАГИ се старайте да осигурявате на тарантулката си прясна вода. Плитка купичка би ви свършила идеална работа, а за по-малките екземпляри можете да пръскате с пулверизатор или да използвате съд с подходяща големина. НИКОГА не използвайте гъбички и НИКОГА не слагайте памук в купичката с вода, както може да са ви посъветвали. Единствения ефект от гъбичките и памука във водата е създаване на благоприятни условия за развъждането на акари, бактерии и всякаква друга гадост.


Некадърен превод и правописни грешки - xfan.
Източник :
www.mtsociety.com


Размножаване

Ето какво пише човек опитал да размножи този вид:

Дата: 25.09.2006
Час: 20:15
Температура: 24 градуса по Целзий (75 по Фаренхайт)
Осветление: Нормално
Мъжкият е взет на заем.

Двойката е събрана на 25.09.2006 година. Мъжкият е изплел паяжина за сперма на 23.09.2006. След поставянето му в терариума на женската забелязах от барабанене от нейна страна както и „поздравителни” движения. Които бяха последвани от своя страна от още по усърдно барабанене от мъжкия, както и още по – силни движения. След няколко минути мъжкият пристъпи към женската и захвана краката й, след което я повдигна и започна чифтосването. Женската беше изключително възприемчива и не забелязах никаква следа от агресия спрямо мъжкия. Вярвам, че се получи успешно вкарване, но не съм сигурен на 100%. След чифтосването мъжкия избяга под парчето дърво в терариума, обръщайки гръб на женската. Постояха така за няколко минути. Внимателно бутнах мъжкия, така че да се обърне към женската и преди да успея да реагирам тя го сграбчи. Опитах се да я накарам да го пусне с помощта на пинсети, но вече беше прекалено късно. Женската продължи да си го яде без всякакви угризения.

Изход: неизвестен


Снимки: chris allen/doug richarтарантула дизайн
тарантула дизайн
Начало Галерия Дневници Видове Статии Форум За контакти Партньори
Екипът на spiderlog.info не носи отговорност за съдържанието на публикуваните в дневниците и форумът към сайта материали. При констатирани нарушения моля използвайте предоставените контакти за връзка с нас.


Check Page Ranking